Een tastbare herinnering aan een bijzonder moment

Een tastbare herinnering aan een bijzonder moment

Het is begonnen met mijn zwangerschap, in 2018. We waren dolblij dat we in verwachting waren van onze zoon Dan Storm. Na 21 weken zwangerschap is hij helaas stilgeboren. Dat was een intens verdrietig moment, wat mij in beweging zette om op zoek te gaan naar een tastbare herinnering.

bijzonder moment

Een tastbare herinnering

Een bodycaster heeft samen met onze handen en zijn handjes en voetjes een handenbeeld gemaakt. Dat beeld staat nu bij ons in huis. Het hand-voetbeeld van Dan Storm is een bevestiging van het feit dat ons zoontje echt bestaan heeft en deel blijft uitmaken van ons gezin. Dat zorgt voor troost. Onze zoon heeft mij bovendien geïnspireerd tot het volgen van een opleiding tot bodycasting, en nu maak ik zelf beelden voor anderen!

Er zijn allerlei gebeurtenissen tussen geboorte en overlijden die het waard zijn om driedimensionaal vastgelegd te worden: een zwangerschap, de geboorte van een kindje, een vriendschap, een verkering, verloving, huwelijk en nog meer. Maar natuurlijk zijn er ook verdrietige momenten in het leven, zoals een overlijden. Het kan heel waardevol zijn om zo’n moment of situatie tastbaar te maken door een beeld dat de herinnering levend houdt en vreugde of troost kan bieden.

Voor een beeld zijn er allerlei mogelijkheden. Zo kan ik een handenbeeld of handenkrans maken, maar ook bijvoorbeeld een gezichtsmasker, een torso of een zwangerschapsbuik.

Hoe werkt casting?

Bij een ‘casting’ maak ik samen met de klant een mal van alginaat, een soort gel die na een paar minuten rubberachtig wordt. Dit materiaal kan ik in een emmer gieten, of ik smeer het op een deel van iemands lichaam. Het uiteindelijke beeld is gemaakt van speciaal giethars, dat steviger is dan gips, zodat het goed tegen een stootje kan. De afwerking van het beeld gaat gepaard met veel tijd, maar langzamerhand zal het eindresultaat geboren worden.

Er zijn vele mogelijkheden op het gebied van kleuren en onderplaten. Samen met de klant maak ik een afsluiting door middel van een passende onthulling, wat ook weer een fijne herinnering zal worden. Ik doe dit werk in mijn atelier of op locatie met veel plezier, liefde en geduld. Elk verhaal is uniek en dat geldt ook voor de beelden.

‘Je krijgt je hand ook weer terug’

Jennifer: ‘Ik maak niet alleen handbeelden van handen van volwassenen, maar ook van kinderen. Heel jonge kinderen vinden zo’n casting vaak een beetje spannend; helemaal als papa’s en mama’s het zó graag willen dat ze wat onrustig worden. Onrust voelt een kind. Omdat de casting wel een fijne herinnering moet worden, vragen we de ouders om vooral rustig te blijven en mee te helpen met afleiden. Ouders kennen hun kind het beste en weten waar het kind mee afgeleid kan worden: een speen, snoepjes, een filmpje, liedjes… Maar we dwingen niets af. Hoe graag we ook een afdruk willen, kinderen hebben ook grenzen en die bewaken wij. Dan is het altijd gezellig en zal de afdruk er ontspannen uitzien. En we kunnen elk kind geruststellen: ‘Ja, je krijgt je hand ook weer terug!’

‘Schitterend’

Voor ons 12,5-jarig huwelijksfeest hebben we bij Jennifer een prachtig beeld laten maken als mooie herinnering aan dit jubileum. We waren niet ruim van te voren met onze aanvraag, maar met de fantastische service wilde ze onze wens in vervulling laten gaan, en heeft ze dit nog voor ons willen realiseren. Ontzettend bedankt! We zijn er heel blij mee en hij is werkelijk schitterend!

Ervaringen

Een vreselijk lieve en meelevende vrouw. Wij, mijn man en kinderen en ik voelden ons op ons gemak, je nam alle tijd en je hebt ’n prachtstuk gemaakt waar zij hopelijk met de tijd veel troost uit kunnen halen! Ik kom woorden tekort! Dank je voor deze fijne ervaring!
- Esther
Mijn eerste contact met Jennifer was telefonisch. Ik deelde mijn verhaal over mijn moeder die zo ziek was en dat ik graag een herinnering van haar wilde, want ik wist dat mijn moeder kwam te overlijden. Tijdens het gesprek voelde ik echt dat er naar mij geluisterd werd, dat Jennifer ook de tijd nam. Ik voelde een klik en ik voelde gelijk, bij haar wil ik deze mooie herinnering laten maken. Daar was de dag dat Jennifer bij mijn mams thuiskwam om het handbeeld te maken. Wat een bijzonder mooi moment was dat, onvergetelijk. Dan komen de momenten dat je het beeld mag zien, eerst nog in het wit en daarna in de kleur die ik gekozen heb. Niet in woorden te beschrijven wat een bijzonder mooi en emotioneel moment dat is. Jennifer wat een mooi, bijzonder en warm persoon ben jij. Jij hebt alle momenten tijd genomen voor ons, mij om deze mooie tastbare herinnering te creëren. Je mooie woorden en de gesprekken die je met mij voerde raakte mij. Nogmaals lieve Jennifer, ik ben je zeer maar dan ook zeer dankbaar voor deze mooie herinnering van mijn Lieve Mama.
- Elvira
Jennifer heb ik op 2 momenten mee mogen maken. Voor een reading en bodycasting. Beide keren ging alles op gevoel, vol passie en veel energie. Geweldig om je zo met je werk bezig te zien. Ik ben ontzettend blij met jou!
Liefs
- Saskia

Wil je je alvast
laten inspireren?

Wil jij een tastbare herinnering laten
vastleggen? Maar heb je geen enkel
idee wat eigenlijk de mogelijkheden zijn?