Bodycasting

Zo gaat bodycasting in zijn werk

Als bodycaster maak ik voor jou een 3D-beeld van bijvoorbeeld de handen van je partner en jou, een zwangere buik of een babyvoetje of -handje als tastbare herinnering voor later. De casting vindt in mijn atelier plaats. Maar als degene om wie het gaat niet in staat is hier te komen, dan doen we het gewoon op locatie.

bodycasting

Warme sfeer

In een rustige en zo ontspannen mogelijke sfeer, want ook dit moment mag een mooie herinnering worden, wordt van die handen of voetjes een mal gemaakt door deze onder te dompelen in of in te smeren met alginaat. Deze huidvriendelijke en medisch geteste gel wordt na een aantal minuten rubberachtig.

Stoot- en krasvaste giethars

In mijn atelier vul ik de mal met giethars. Zodra dit stoot- en krasvaste materiaal voldoende is uitgehard, pel ik het alginaat eromheen weg en worden eventuele oneffenheden zorgvuldig bijgewerkt.

De juiste kleur

Brons, koper, zilver, goud of desgewenst zuurstokroze: jij bepaalt de uiteindelijke kleur. Het beeld wordt door mij altijd op een onderplaat van bijvoorbeeld hout, graniet, marmer of agaat geplaatst of bevestigd in een lijst voor aan de muur. Alles in overleg met jou.

Onthulling

En dan, zo’n 6 tot 8 weken na de casting, prikken we een datum om het beeld te onthullen. Ook daar besteed ik de nodige aandacht aan, want ik vind het belangrijk dat dat eveneens een dierbare herinnering wordt. Wil jij ook zo’n bijzondere en persoonlijke 3D-afdruk? Neem dan nu contact met mij op.

Voorbeelden

Bekijk hier video’s van bodycastings die ik heb mogen doen.

Ervaringen

Bijzonder mooi!!! Wat een bijzonder warme vrouw ben jij Jennifer. Een zachte, lieve, warme vrouw vol liefde voor je werk. Ik heb even gezocht naar wat ik precies wilde voor mijn dochtertje als huisje voor haar lichaam. Tot ik op je web site terecht kwam… en heel veel bijzondere stukken zag langskomen. Ik vond het nog moeilijk om die stap te nemen. Want emotioneel was het nog moeilijk. Maar toen ik je belde en we contact met elkaar hadden voelde het meteen gerustgesteld! En vertrouwde ik erop dat het goed zou komen. En ja; bij ons eerste persoonlijke gesprek was het net of we elkaar al kenden. Heel bijzonder mooi en geruststellend. Sindsdien is alles zo mooi gelopen en mocht ik al gauw terecht voor het maken van “het huisje”! En wat was dat een warm, emotioneel maar zeker ook een gouden moment. Wat altijd in me gedachten geprint zal blijven!
En toen het moment van geduld… Want “het huisje” moest met liefde gemaakt worden. Maar tussendoor werd ik van alles op de hoogte gehouden. Er werden filmpjes en foto’s naar me gestuurd.
Alles werd gevraagd en overlegd tot in detail. Dit gaf mij alle rust. Waardoor het geen straf was te wachten op het eindresultaat.
En toen brak de dag aan om “het huisje” in ontvangst te nemen. Een spannende, emotionele dag. Maar ook super mooi om te zien wat het uiteindelijk is geworden. In 1 woord PRACHTIG!!!
Ben dankbaar dat Jennifer dit voor ons heeft kunnen waarmaken, BEDANKT🙏🏻🙏🏻.
- Wendy
Wij hebben van jou genoten. Wij kregen dit kado van onze dochter. De passie en de intimiteit die we ontvingen zullen ons altijd bijblijven. Wat ben jij een geweldige en gezellige vrouw! De handen die wij gekregen hebben zullen generaties lang doorgegeven worden.
- Monique
Wat een mooi en gepassioneerd persoon. Het is niet even een handafdruk maken. Er werdt zoveel aandacht en zorg aan gegeven dat voelde heel bijzonder. Met de onthulling al net zo het is niet binnen komen en hup laat maar zien nee er werdt weer met zorg en aandacht mee omgegaan. Ik kan wel zeggen dat dit 1 van de mooiste herinneringen in mijn leven is. Mijn moeder heeft dit net zo ervaren en vond Jennifer een lieverd. Jennifer we hebben het al persoonlijk gezegd maar heel erg bedankt
- Petra

Wil je je alvast
laten inspireren?

Wil jij een tastbare herinnering laten
vastleggen? Maar heb je geen enkel
idee wat eigenlijk de mogelijkheden zijn?